Zberom rušených haliernikov chcú podporiť talentovaných Prešovčanov

27.10.2003 Celý región

Verejným zberom rušených desať a dvadsaťhalierových mincí v štyroch obchodoch v centre Prešova chce miestny klub združenia mládeže Nová generácia získať pros...
Verejným zberom rušených desať a dvadsaťhalierových mincí v štyroch obchodoch v centre Prešova chce miestny klub združenia mládeže Nová generácia získať prostriedky na podporu talentovaných ľudí žijúcich v krajskom meste. Projekt Talent za všetky drobné spustili v závere posledného októbrového týždňa a dve urny na zber haliernikov boli umiestnené už počas 25. a 26. októbra v supermarkete Hruška a v obchodnom dome Tesco.

Ďalšie dve zberné miesta sú v drogérii Vabank a v predajni Knihy - hudobniny na Hlavnej ulici. Pri urnách budú v niektoré hodiny aj aktivisti Novej generácie s letákmi, aby občanom bezprostredne vysvetlili ciele aktivity.
Uzávierka zberu mincí a súbežného podávania žiadostí o podporu z vyzberanej sumy je 1. december t. r. Podporená aktivita sa musí uskutočniť do konca júna 2004. Žiadateľmi môžu byť talentovaní jednotlivci, záujmové krúžky, mimovládne organizácie, školy, športové kluby so sídlom v Prešove. Maximálna výška jednej podpory je 10 tisíc Sk, pričom pôjde maximálne o 70 percent z celkových oprávnených nákladov na realizáciu. Ako zdôraznila koordinátorka projektu Eva Arvayová ml. , o všetkom rozhodne výsledná zozbieraná suma. Rozhodnutí sú však podporiť viacerých žiadateľov.
Viac informácií o projekte, jedinom svojho druhu v SR a formulár žiadosti o príspevok je na internetovej stránke na adrese www.novageneracia.sk.

(jj)
 

Vyberte región